Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró
10 dkg finomliszt
5 dkg vaj vagy margarin
2 tojás
2 csomag vaníliás cukor
2-3 evőkanál méz
1 kávéskanál reszelt citromhéj
1 kávéskanál só
1 kávéskanál sütőpor
olaj a sütéshez
fahéjas porcukor a tetejére
A tojásokat szétválasztjuk. A
sárgákat jól kikeverjük a sóval, vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, a
sütőporral és a mézzel. A tojássárgás masszához óvatosan hozzákeverjük a kissé
megolvasztott, de már nem meleg vajat, majd hozzáadjuk az áttört túrót és a
lisztet.
A tojásfehérjékből kemény habot
verünk és beleforgatjuk az előbbi masszába.
Fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
Bő olajat forrósítunk és kanállal
kis darabokat szaggatunk bele (nem túl sokat, mert picit megnőnek). Mindkét
oldalukat aranysárgára sütjük, és az olajból kiszedve papírtörölközőre rakjuk,
hogy az a felesleges olajat felszívja.
Még forrón meghintjük fahéjas
porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése