2013. október 16., szerda

Kekszes nápolyi tekercs


Hozzávalók: 

20 dkg porcukor
2 egész tojás
2 evőkanál kakaópor
1 dl tej
10 dkg vaj vagy margarin
1 rumaroma
20 dkg összetört vagy darált keksz

A porcukrot, tojást, kakaóport és tejet összekeverjük és sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a vajat (margarint), a rumaromát (elhagyható) és a kekszet. 
Ha itt nem esszük meg az egészet kanállal, akkor jöhet a következő lépés.
Nedves konyharuha közé nápolyi lapot teszünk (kb. 3 db-ot), ha megpuhult, vizes késsel rákenjük a meleg kekszes masszát és hosszában óvatosan feltekerjük, majd hideg helyre tesszük. Ha kihűlt, ferdén szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése