Hozzávalók (4 személyre):
0,5 kg
sovány sertéslapocka
0,5 kg
savanyú káposzta
1 nagy fej hagyma
2 db pecsenyekacsamáj
15 dkg füstölt kolbász
8 dkg füstölt-főtt sonka
5 evőkanál párolt rizs
2 dl
tejföl
savanyú káposzta levelek
5-6 dkg zsír
A finomra vágott hagyma felét a
zsír felén üvegesre pirítjuk, rátesszük az apró kockákra vágott sertéslapockát,
s kevés víz vagy húsleves hozzáadásával fedő alatt félpuhára pároljuk. Egy
másik edényben a maradék zsíron megpirítjuk a hagyma másik felét, beletesszük a
káposztát, s nagyon rövid lében fedő alatt félpuhára pároljuk. A kettőt
összeöntjük egy nagyobb edénybe, hozzáadjuk a karikára vágott füstölt kolbászt,
az apró kockára vágott sült kacsamájat és a füstölt főtt sonkát, az 5 evőkanál
párolt rizst, a tejfölt, és az egészet jól összekeverjük. Egy tűzálló edényt
kibélelünk káposztalevelekkel, beleöntjük a keveréket, beborítjuk a levelekkel,
és lefedve háromnegyed óráig sütjük.
Pukkmeg!
VálaszTörlésEzt most nagyon megkívántam :)