2013. október 15., kedd

Kossuth káposztája


Hozzávalók (4 személyre):

0,5 kg sovány sertéslapocka
0,5 kg savanyú káposzta
1 nagy fej hagyma
2 db pecsenyekacsamáj
15 dkg füstölt kolbász
8 dkg füstölt-főtt sonka
5 evőkanál párolt rizs
2 dl tejföl
savanyú káposzta levelek
5-6 dkg zsír

A finomra vágott hagyma felét a zsír felén üvegesre pirítjuk, rátesszük az apró kockákra vágott sertéslapockát, s kevés víz vagy húsleves hozzáadásával fedő alatt félpuhára pároljuk. Egy másik edényben a maradék zsíron megpirítjuk a hagyma másik felét, beletesszük a káposztát, s nagyon rövid lében fedő alatt félpuhára pároljuk. A kettőt összeöntjük egy nagyobb edénybe, hozzáadjuk a karikára vágott füstölt kolbászt, az apró kockára vágott sült kacsamájat és a füstölt főtt sonkát, az 5 evőkanál párolt rizst, a tejfölt, és az egészet jól összekeverjük. Egy tűzálló edényt kibélelünk káposztalevelekkel, beleöntjük a keveréket, beborítjuk a levelekkel, és lefedve háromnegyed óráig sütjük.


1 megjegyzés: