Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
20 dkg zsír
2 dkg friss élesztő
2-3 evőkanál tejföl
2,5 teáskanál só
fél teáskanál őrölt köménymag (aki szereti, annak mehet 1 teáskanál is, így rendesen érződik az íze)
Tetejére:
szezámmag, köménymag, mák, lenmag, vagy reszelt sajt
A lisztet
kimérem egy edényben, belemorzsolom az élesztőt, hozzáadom a sót, köményt, a
szobahőmérsékletű zsírt, tejfölt és összeállítom a tésztát. 15 percig pihentetem. A sütőt 200 fokra előmelegítem. A tésztát
lisztezett felületen kinyújtom, tetejét megkenem felvert tojással és ízlés
szerint megszórom szezámmaggal vagy sajttal. Kis pogácsaszaggatóval kiszaggatom (vagy derelyevágóval rudacskákra vágom) és tepsire sorakoztatom
őket, majd pár perc alatt pirosra sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése