2013. október 15., kedd

Omlós sós rágcsa



Hozzávalók:
50 dkg finomliszt 
20 dkg zsír 
2 dkg friss élesztő 
2-3 evőkanál tejföl 
2,5 teáskanál só 
fél teáskanál őrölt köménymag (aki szereti, annak mehet 1 teáskanál is, így rendesen érződik az íze)


Tetejére:

1 tojás 
szezámmag, köménymag, mák, lenmag, vagy reszelt sajt
 
A lisztet kimérem egy edényben, belemorzsolom az élesztőt, hozzáadom a sót, köményt, a szobahőmérsékletű zsírt, tejfölt és összeállítom a tésztát.  15 percig pihentetem.  A sütőt 200 fokra előmelegítem. A tésztát lisztezett felületen kinyújtom, tetejét megkenem felvert tojással és ízlés szerint megszórom szezámmaggal vagy sajttal. Kis pogácsaszaggatóval kiszaggatom (vagy derelyevágóval rudacskákra vágom) és tepsire sorakoztatom őket, majd pár perc alatt pirosra sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése