2013. október 16., szerda

Puha mézeskalács

Sok próbálkozás után megtaláltam ezt a receptet, így végre olyan mézeskalácsot sütünk, ami evésre is alkalmas :)

Hozzávalók:

500 g finomliszt (én teljes kiőrlésűvel szoktam és belecsalok egy pici kakaóport, hogy barnább legyen)
1,5 teáskanál szódabikarbóna
3 tojás
350 g méz
4 evőkanál olaj
fél csomag Kotányi mézesfűszerkeverék

A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és a mézesfűszerkeverékkel (és a kakaóporral). 
2 tojást a mézzel habosra keverünk keverőgép segítségével.
Keverjük össze a mézes tojásokat a liszttel, olajjal és 3 evőkanál vízzel, dolgozzuk sima tésztává és hagyjuk legalább 1 órát hideg helyen pihenni. 
Tegyük a tésztát lisztezett gyúródeszkára, nyújtsuk fél cm vastagra és szaggassuk ki a kívánt formákra (nálunk nagy siker mindig a nyúl és a kacsa is, bár nem kifejezetten karácsonyi formák).
Helyezzük a kiszaggatott süteményeket egy enyhén beolajozott tepsire, kenjük meg a tetejüket tojással. Díszíthetjük dióval, mandulával. 180 fokon süssük aranysárgára.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése