2013. október 15., kedd

Keksztorta


Hozzávalók:

40 dkg négyszögletes háztartási keksz
25 dkg puha vaj
20 dkg cukor
2 tojás sárgája
3 dkg kakaópor
3 dl erős feketekávé
2 evőkanál rum

A cukorral elkeverjük a kakaót és a két tojás sárgáját, hozzáadunk 1 dl kávét és gőz fölött sűrűre főzzük, majd félretesszük hűlni.
A vajat habosra keverjük és a kihűlt masszát hozzáadva jól összekeverjük.
2 dl kávéba beleöntjük a rumot, majd belemártogatjuk a kekszeket, hosszúkás tálra sorba rakjuk úgy, hogy 3x8 keksz legyen az első sor.
Ezt a sort megkenjük a krém 1/4-vel és rátesszük a következő sor kávéba mártogatott kekszet, megint krém, majd megint keksz következik.
4 sor magas lesz, a tetejét megkenjük a maradék krémmel és díszíthetjük reszelt csokoládéval. 
Egy napra betesszük a hűtőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése