Hozzávalók:
40 dkg négyszögletes háztartási keksz
25 dkg puha vaj
20 dkg cukor
2 tojás sárgája
3 dkg kakaópor
3 dl erős feketekávé
2 evőkanál rum
A cukorral elkeverjük a
kakaót és a két tojás sárgáját, hozzáadunk 1 dl kávét és gőz fölött
sűrűre főzzük, majd félretesszük hűlni.
A vajat habosra keverjük és
a kihűlt masszát hozzáadva jól összekeverjük.
2 dl kávéba beleöntjük a
rumot, majd belemártogatjuk a kekszeket, hosszúkás tálra sorba rakjuk
úgy, hogy 3x8 keksz legyen az első sor.
Ezt a sort megkenjük a krém
1/4-vel és rátesszük a következő sor kávéba mártogatott kekszet, megint
krém, majd megint keksz következik.
4 sor magas lesz, a tetejét
megkenjük a maradék krémmel és díszíthetjük reszelt csokoládéval.
Egy napra betesszük
a hűtőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése